L’Ajuntament recorda a les persones majors de 80 anys que poden acollir-se a un servei gratuït de teleassistència
L’Ajuntament d’Alforja va enviar a finals del mes de març una carta a totes les persones del municipi de 80 o més anys per convidar-les a fer ús del nou servei de teleassistència que s’està implantant a Alforja i que en molts casos és gratuït o bé té un cost màxim per als usuaris de 2 euros mensuals.
L’Ajuntament recorda a totes les persones que poden ser beneficiàries d’aquest servei`, o bé a les seves famílies, que es poden posar en contacte amb les oficines municipals per iniciar els tràmits corresponents.
Aquest servei està especialment pensat per a persones grans que, o bé viuen soles o bé passen moltes hores en solitari. De tota manera, la iniciativa és oberta a tothom que tingui 80 o més anys ja que, fins i tot en el cas de persones grans que viuen amb els seus familiars més propers es poden beneficiar del servei per evitar i actuar en cas d’accident, caigudes o en situacions de risc i perill.
Actualment a Alforja hi ha una població de 117 homes i dones de 80 o més anys. D’aquestes 117 persones, 75 són dones i 42 homes i, dins aquest col·lectiu, només hi ha una dona que superi els 100 anys d’edat. El nou servei, per tant, va especialment dirigit a aquestes 117 alforgenques i alforgencs.
El cost d’aquest nou servei de teleassistència per a les persones usuàries serà o completament gratuït o bé tindrà un cost màxim de dos euros mensuals, segons dictaminin els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alforja. En qualsevol cas, sigui completament gratuït o amb una petita aportació de l’usuari, la major part del cost d’aquest servei l’assumirà directament l’Ajuntament d’Alforja que, amb aquesta mesura, vol ampliar la cobertura i l’assistència a les persones més grans del municipi.
Què és la teleassistència?
La teleassistència domiciliària és un servei d’atenció telefònica ininterrompuda (24 hores – 365 dies l’any) per actuar davant de qualsevol situació d’emergència, de tal manera que la persona usuària sols ha de polsar un botó per entrar en contacte verbal amb una central de control.
La telealarma domiciliària té fonamentalment una funció assistencial i d’actuació en situacions d’urgència amb l’objectiu d’afrontar accidents domèstics o situacions que poden salvar vides humanes.
També té una funció preventiva que sorgeix de la seguretat i la tranquil·litat que proporciona als usuaris i usuàries saber que, davant de qualsevol situació de risc, seran atesos tan sols polsant un botó.
L’Ajuntament d’Alforja ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp que és qui, conjuntament amb l’Ajuntament, s’encarrega de la posta en marxa d’aquest servei.