Anem a buscar la Flama, sardinada, focs, música i la nit que no ha sigut la més curta de l’any
Un grup d’una trentena d’alforgencs i alforgenques de totes les edats van sortir d’Alforja aquest dijous, dia 23, a la tarda per anar a buscar a Reus la Flama del Canigó.
Abans de sortir, a la rotonda, foto de grup amb tota la comitiva, i acte seguit tothom als cotxes. La petita Gala, amb el seu xumet, era la més petita de tota la colla, on hi havia predomini de gent jove i molt jove.
Una part de l’expedició es va situar a les caixes de dos vehicles tipus ‘pick-up’, un d’ells de l’Ajuntament, l’altra d’una empresa alforgenca, i tots plegats, a poc a poc i amb precaució per la carretera van enfilar cap a les Borges, on es van fer sentir, i cap a Reus falta gent.
A Reus, la Flama del Canigó es va recollir a la plaça de la Llibertat, a l’escenari que el Patronat Sardanista reusenc munta habitualment per distribuir la Flama entre tots els pobles del Baix Camp que s’hi desplacen per recollir-la.
L’acte de recollida de la Flama del Canigó va ser organitzat pel Ball de Diables d’Alforja amb la col·laboració de l’Ajuntament.
I a la nit, sardinada
I a la nit, al Parc dels Amics d’Alforja, una sardinada popular va ser l’eix de la revetlla popular organitzada a Alforja. Hi van assistir unes dues-centes persones que es van cruspir 100 quilos de sardines, a més de pa, vi, aigua i coca de Sant Joan.
La logística de la sardinada es va muntar en un dels laterals del parc on es van anar preparant i posant les sardines a les graelles, que després de passar pel foc i les brases eren encaixades i col·locades en safates per anar-les servint.
Entre el personal que va anar servint taula a taula, l’alcalde, Juanjo Garcia i els regidors Anna Òdena i Marcial Serena. L’objectiu, que les sardines arribessin cuites i a temperatura a les taules i que tothom pogués gaudir i sopar bé després que en els dos anys anteriors la revetlla no es va poder fer amb normalitat.
A més, qui va voler va poder repetir.
La nit es va tancar a Alforja amb focs d’artifici, petards i música fins ben entrada la nit.
I per cert, enguany, la nit més curta de l’any va ser la del dia 21 de juny, que va tenir una durada de 8 h 50 minuts. La nit de la revetlla, la del dia 23, ha sigut uns segons més llarga i, per tant, no ha sigut la més curta del 2022.
La nit més curta de l’any és sempre la nit del solstici d’estiu, que aquest any ha sigut el 21 de juny a les 11 h 14 min a l’hemisferi nord. El solstici marca l’inici de l’estiu astronòmic i és el moment en què el sol arriba a la seva màxima elevació sobre l’horitzó al migdia.
Dies després d’aquesta data, l’alçada màxima del sol al migdia sembla que no variï i d’aquí ve el nom (del llatí solstitium, sol quiet).
L’estiu durarà enguany 93 dies i 16 hores fins al 23 de setembre, quan començarà oficialment la tardor. L’estiu també és l’estació més càlida de l’any, l’època en què els dies són més llargs i les nits més curtes.
Que passeu un molt bon dia de Sant Joan i un molt bon cap de setmana llarg. I recordeu, si teniu calor, que la piscina ja és oberta i que aquest cap de setmana és d’accés lliure per a tothom. Bon estiu!













