Ajuntament Alforja

Coral Floc

L’any 1968 Mossèn Joan Serra, Jordi Olivé i Antoni Àvila crearen un grup coral que anys més tard, el 1972, s’anomenaria Coral Floc (nom que fa referència al fruit de la nostra terra, l’avellana).

En Jordi Olivé fou el director de la coral durant quaranta anys. Antoni Àvila és el president de l’entitat. En els anys vuitanta la coral Floc va rebre una senyera de mans del president de la Generalitat de Catalunya, en una visita que efectuà a Alforja. Actualment la coral la componen una trentena de cantaires i la dirigeixen Roger Hortoneda i Maria Elena Taverna. Durant uns quants anys, la coral Floc disposà d’una altra secció formada per la coral infantil, que agrupava veus mixtes fins els catorze anys.

El repertori de la coral és ampli i variat, amb temes del renaixement, passant pel barroc, el romanticisme, tradicionals catalanes, música clàssica i moderna.

Durant tots aquests anys han actuat sense interrupció en diferents indrets de Catalunya, destacant l’actuació al Palau de la Música Catalana i la participació en el Palau Sant Jordi per interpretar el Catalunya Canta amb més de set mil cantaires. Fora del nostre País cal destacar els concerts fets a Estocolm (Suècia), Grenoble (França), Capvern (França), Rouan (França) i altres actuacions al País Valencià, Aragó, Astúries i País Basc.

La coral Floc forma part de la FCEC ( Federació Catalana d’Entitats Corals) i ha actuat en molts aplecs i trobades de cant coral organitzades per aquesta entitat.

Actualment el concert de Nadal (24 de desembre) i el concert de fí de curs ( el mes de juny) formen part dels esdeveniments tradicionals de la temporada de cant coral.

 

Plaça Mercadal, 13

43365 Alforja

Tel. 977 816 008

Segueix-nos al Facebook